Allerlei activiteiten

Samenvatting

 • Wedstrijdprijzen mogen niet 'tastbaar' zijn: geen items dus
 • Activiteiten moeten voor iedereen toegankelijk zijn
 • Geen referral programs of donatiewedstrijden
 • Verzin unieke, originele activiteiten
Introductie
Een succesvol Gilde heeft goede activiteiten.
Activiteiten, of wedstrijden, moeten een vriendschappelijke, eerlijke strijd zijn waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht rijkdom, status, ervaring en leeftijd.

Activiteit of wedstrijd?
Activiteit en wedstrijd liggen heel dicht bij elkaar, en worden vaak door elkaar gehaald. Feitelijke betekenen ze hetzelfde.

Activiteiten met prijzen zijn verboden
Activiteiten en wedstrijden zijn cruciaal, want ze bieden de leden iets om aan mee te doen, het biedt gezelligheid, een gemeenschappelijk gevoel, en mensen houden er van om de strijd met elkaar aan te gaan. Toch zijn wedstrijden verboden: Promoties die prijzen beloven van enige soort (inclusief wedstrijden, loterijen, kettingbrieven of andere weggevertjes) zijn tegen de regels.
De Neopets voorwaarden toont dat promoties die prijzen beloven van enige soort (inclusief wedstrijden, loterijen, kettingbrieven of andere weggevertjes) niet zijn toegestaan.
Bron

Ik pluk je helemaal kaal! Niet-tastbare prijzen
Als prijs kan je, om de 'geen wedstrijd-regel' niet te breken, aanbieden om een graphic (layout, blog) te maken voor iemand. Of het adverteren van diegene zijn/haar winkel op de Gilde voor een week. Een mogelijkheid is ook om de eer te hebben van het winnen van de wedstrijd, in de vorm van een banner. (Ik heb de Game Challenge gewonnen).

Geen donatiewedstrijden of referral programs
Wedstrijden zijn verboden omdat er scammers zijn die zogenaamde 'donatiewedstrijden' maken. "Wie het meeste doneert wint een Verfkwast." De donaties steekt de scammer in eigen zak en vervolgens sluit hij/zij de Gilde.
Donatiewedstrijden moet je dus vermijden, want ze laten je er uit zien als een scammer.

Een andere wedstrijd die ik je aanraad om te vermijden zijn de zogenaamde 'referral programs'. Je ronselt dan nieuwe leden en degene die de meeste ronselt krijgt iets. Zo voelen geronselde leden zich een nummer en geen serieus genomen lid.

Waarom wel activiteiten?
Waarom nou toch wel wedstrijden? Wedstrijden zorgen voor interactiviteit met je leden, ze laten zien dat je actief bent, en mensen zijn nu eenmaal competitiegericht.

Einddatum
Belangrijk bij een wedstrijd is dat er een einddatum is. Anders dan blijven mensen antwoorden inzenden, raak je kandidaten kwijt of verlies je de Neomails met antwoorden.

Originele wedstijden
Het wordt pas leuk als je originele wedstrijden verzint. De 'vind een pet en win een prijs' wedstrijd kennen we nu wel. Maar wat nou als je een petpet, of petpetpet moet zoeken? Dat maakt het een stuk moeilijker.
Hierbij dan ook een lijst met mogelijke activiteiten en wedstrijden die je in je Gilde kan invoeren. Veel plezier!

 • 1 NP-Veilingen: Hierbij kunnen leden bieden op een Veiling die alleen voor Neovrienden bestemd is (en dus maar 1 NP kost). Daarvoor moet degene die het leidt wel Neovrienden zijn met alle leden van het Gilde.
 • Adoptiebureau
 • Avatarhulp: Hierbij kan je items aanbieden die je leden kunnen gebruiken om avatars te krijgen. Denk hierbij aan een Drackonack, een petpet waardoor je een avatar krijgt. Wat er ook maar mogelijk is. Je kan om borg vragen om het op veilig te spelen, vooral als het een nieuw lid betreft. Uitwisselen gaat natuurlijk via de Ruilpost. Hier kan je een avatargids vinden.
 • Beter dan jij: Iemand van je Gilde (Raad of lid) zet zijn/haar hoogste score neer van een spel en andere leden proberen deze te overtreffen.
 • Customisatie: Zoals de Customisatie wedstijd van Neopets zelf, kan je in je Gilde een customisatie-wedstrijd houden om de mooiste pet uit te kiezen.
 • Discussie van de week: Dit kan je gebruiken om je berichtenbord te verlevendigen. De berichtenbeheerder of iemand anders verzint een stelling en plaatst deze op het berichtenbord, of op de voorkant van het Gilde. De leden kunnen dan hun mening daar over geven en met elkaar in discussie treden.
  Denk aan dingen als: Is er te veel reclame op Neopets? Moet de leeftijdsdrempel van de Borden (13) verhoogd/verlaagd worden? En zo voorts.
 • Schetswedstrijd?
 • Gildekrant: Een Gildekrant kan eens in de week of in de twee weken verschijnen. Hier kan bijvoorbeeld de meningen over de Discussie van de week, leuke uitspraken (van de Graffitimuur?), gedichten, tekeningen, Gilderaad beslissingen en artikelen in staan. Je kan creatieve personen aan de slag zetten om 'm in elkaar te steken, of de leden zelf kunnen hun artikelen insturen. Kijk hier als je een voorbeeld-Gildekrant wilt zien.
 • Gildeplot: Al meegedaan aan het Altador Plot? Tijd om zelf zo iets te bedenken! Dit kan een veel tijd kosten, maar je trekt wel meer leden aan als je een leuk plot hebt.
  Werk het vantevoren goed uit en heel belangrijk: wees origineel en grondig. Kijk naar andere plots voor inspiratie, en je kan de uitwerkingen gebruiken om je eigen plot te creŽren.
 • Graffitimuur: Zoals je wel eens op muren uitspraken met graffiti uitspraken ziet staan, dat kan je ook zelf op een petpagina doen. Dit kan anoniem, zolang er maar geen regels worden gebroken. De leden kunnen deze uitspraken naar degene die het beheert mailen, en deze zet ze dan op de pagina.
  Dit kunnen hilarische of hele wazige uitspraken zijn. Wat ik er op zou zetten? Janeway or no way! ... We gaan door.
 • Groentjeshulp: Als er Groentjes in je Gilde zitten, kan je een oudere speler aan een jongere speler koppelen, zodat diegene het Groentje op weg kan helpen met tips, eventueel wat Neopunten en items.
 • Ledenpagina: Hier kunnen Leden zichzelf voorstellen. Maar geef geen vertrouwelijke informatie (adres, telefoonnummer) weg. Denk hierbij aan de hobby's van de leden, favoriete Neo-bezigheid, hun doel op Neopets. Als je wat visueler bent ingesteld, kunnen leden ook een foto maken van hun bureau, met daarop hun hobby's uitgebeeld.
 • Rollenspel: Begin een keer een Rollenspel met je Gilde. Dat kan ontzettend leuk zijn. Laat wel de berichtenbeheerder of iemand die ervaren is met rollenspellen de boel in de gaten houden om het leuk te houden.
  Geen idee wat een Rollenspel is? Hier zijn wat Neopische Times-artikelen over Rollenspellen (Engels): #1 #2 #3 #4 #5.
 • Strijdarena: Organiseer een toernooi in de Strijdarena, op verschillende moeilijkheidsniveaus.
 • Themadagen: Als er een feestdag in de 'echte wereld' of er een Neopische feestdag is, kan je een themadag in je Gilde doen. Zoals op Koninginnedag alles oranje, op Slorg dag geef je een Slorg weg, en zo voorts.
 • Weetje van de dag: Analyseer Neopets en zie hoe alles in elkaar steekt, dan kom je vanzelf verrassende dingen tegen. Want wist je dat Engelse scammers het liefst de Duistere Fee avatar gebruiken? Of dat er geen auto's zijn in Neopia? En dat de grootste Neopet de Eyrie is? En zo voorts.
 • Wensput: Hierbij kunnen leden een Neomail sturen naar de Wensput-leider (wensputter) met een wens (meestal een item). De wensputter vervult soms enkele wensen, en laat dit op een petpagina weten.
  Ik raad je deze activiteit af. Het trekt scammers en bedelaars aan. Want iemand kan iets aanvragen, het krijgen en er vervolgens vandoor gaan. Rapporteren werkt hier niet, want je hebt het immers zelf gegeven.
  Ook leren mensen hierdoor bedelen, in plaats van te werken voor hun eigen geld. Maar voor meer informatie daar over kan je Dragon92398's uitstekende essay lezen: Please, Don't Feed The n00bs.
 • Hannah
 • Zelfgemaakte levels: Met sommige spellen kan je zelf levels maken. Je kan hier een wedstrijd omheen maken, zoals: 'maak de grootste kettingreactie in Hannah en de Piratengrotten'.
  De spellen waar je zelf levels kan maken:
Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten te bedenken. Neopets is zo groot en uitgebreid, dus wees creatief en maak je Gilde uniek.