Adoptiebureau maken

Samenvatting

  • Heb een lege petpagina en heb plek om de pets te huisvesten
  • Maak/adopteer een pet
  • Maak een adoptie pagina
  • Verbeter de pet
  • Laat leden solliciteren
  • Geef de pet weg
  • Heb duidelijke adoptieregels

Adoptiebureau? O.o
Kort gezegd is een adoptiebureau een bureau dat vooral speciale pets aanbiedt (geverfde pets, pets met kleding, met hogere statistieken et cetera) die de leden van je Gilde vervolgens kunnen adopteren.
Dat is in ieder geval de definitie. Maar hoe maak je er nu een?

Een adoptiebureau maken
Ten eerste moet je een lege petpagina of een gedeelte van een petpagina hebben. Hier komen de te adopteren pets te staan.
Ten tweede moet je mensen hebben die bereid zijn om pets te huisvesten in hun account.
Dat zijn in ieder geval de vereisten. Als je die hebt, kan je aan de gang gaan.

Adopteer-een-knuffel Maak of kleed de pet
De eerst stap is een pet te maken/adopteren. Adopteren is raadzamer, want er zijn al meer dan genoeg leuke pets die wachten op een baasje. Ook vind je soms pets die al hoge statistieken hebben, geverfd zijn of kleding hebben in het Asiel. Het is verstandig om pets te adopteren zonder cijfers of rare tekens in hun naam (zoals _, 0202, etc) Dit kan een hele zoektocht zijn, maar het loont de moeite. Want 'Vorarbeiters' ziet er heel wat beter uit dan 'xx__xx_vorarbeiters112', nietwaar?
Kleed de pet aan met leuke kleding als je je daar mee bezig wilt houden.

Maak de pagina
Nu je je gewenste pets hebt, maak de je een pagina. Op deze pagina komen de regels, een mailadres voor applicaties en de adopteerbare pets op. Applicaties kom ik later op terug.
Je kan een plaatje van de pet laten zien, de naam, de statistieken en nog andere bijzonderheden.
Je kan ook een kort verhaaltje eromheen verzinnen om het solliciteerproces een creatief tintje te geven.

De derde stap is de pet te 'verbeteren'. Zap hem/haar met de Lab Ray, kleed hem/haar, verf hem/haar, train de pet een beetje, geef hem/haar een petpet en zo voorts.
Maak er iets speciaals van.

Applicaties Het applicatie-systeem
Goed; je hebt nu een pagina en een pet die geadopteerd kan worden. Maar hoe bepaal je wie 'm krijgt?
Je kan natuurlijk je eigen systeem bedenken, maar een systeem waar vaak gebruik van wordt gemaakt is het 'applicatiesysteem', oftewel solliciteren naar een pet.
Dit kunnen je leden doen door een Neomail naar jou/aangewezen adoptiepersoon te sturen met daarin de reden dat het lid de pet wilt hebben, een verhaaltje eromheen verzinnen, een tekening maken of iets anders origineels.
Dan gaat het niet om Neomails als 'k wil de pet pliez pliezzz ik zal heel goed voor hem/haar zorgen maar ik wil 'm plieezzzzz !!!!!11!!', maar de wat ... intelligentere applicaties.

Voordat je 'm in het asiel doet...
Je hebt alle sollicitaties doorgelezen en bepaalt wie de pet krijgt. Nu kan je gaan afspreken wanneer de pet geftransferd zal worden.
Belangrijk! Met het nieuwe transfer-systeem kan je maar één pet per maand wegdoen of ontvangen. Bovendien kost het 1.000 NP om te versturen, en de ontvanger moet de adoptiekosten betalen. Maar ondanks deze extra kosten is het tegen de regels om geld te vragen voor de adoptiepet.
Denk er aan dat alle kleding en de petpet meeverhuist, dus als je nog kleding op de pet hebt zitten, haal het er dan af. Ook achtergronden en andere accessoires gaan mee, alleen items uit de NC-winkel en de Strijdarena uitrusting gaat niet mee.

Verder kunnen bepaalde kleuren niet door accounts onder de 4 maanden ontvangen worden. Kijk hier welke kleuren je onder de 4 maanden kan weggeven.

.. Dan kan het adoptieproces beginnen
Als je dat allemaal gedaan hebt, transfer je de pet op de afgesproken tijd. (Wat een heerlijk systeem is dat toch =D)

En dat is ongeveer een Adoptiebureau. Je kan er natuurlijk veel meer aan toevoegen, je kan een petpet adoptiebureau beginnen, een knuffeladoptiebureau, wat je maar wilt. Wees creatief en leef je uit!