Donaties

Samenvatting

  • Wordt niet afhankelijk van donaties
  • Naarmate er meer wordt gedoneerd, kan je de prijzen waardevoller maken
  • Dwing je leden nooit om te doneren
  • Bedank je leden voor de donaties
  • Hou bij wie wat doneert
  • Maak een donatiewinkel

Gildes zijn duur, maar...
Gildes zijn duur. Welkomstpakketten, uitdelingen... Als je dat zelf moet betalen, voel je dat wel in je portemonnee. Donaties van je leden zijn hierbij dan ook zeer welkom. Maar als Gilde moet je niet afhankelijk worden van donaties.

Geen wedstrijd-prijzen
Zoals ook bij Allerlei activiteiten staat, zijn wedstrijd-prijzen niet toegestaan. Echter, items uitdelen mag wel, want in feite geef je dan items aan vrienden. Zolang leden niet iets hoeven te doen voor een item, zit je in het groen. Een welkomstpakket valt hier ook onder.

Hier alleen al zitten en lief kijken levert me wat op Forceer je leden niet
Dwing je leden NOOIT om te doneren! Als je je leden dwingt om items/geld af te staan aan je Gilde, treed je op als een tiran. Nu is een Gilde geen democratie, maar een tiran hoef je niet te worden. Leden willen uit de goedheid van hun hart doneren, niet omdat ze anders uit het Gilde worden gegooid. Het is ook niet handig om leden pas naar een hogere rang te promoveren als ze hebben gedoneerd. Zo benadeel je de minder rijke spelers.
Verwacht ook niet van alle leden dat ze doneren. Velen hebben hun geld zelf nodig of zijn aan het sparen voor een eigen doel.
Betaling vragen aan nieuwe leden is ook geen goed idee. Jij moet vereerd zijn dat zij lid willen worden van jouw Gilde, en niet andersom. Als je betaling vraagt, schrik je leden af. Nieuwe leden moeten je Gilde eerst op waarde schatten voordat ze gaan doneren.

Bedank je leden
Als je een donatie ontvangt stuur dan een persoonlijk bedankmailtje en vertel wat je met de donatie gaat doen. Bijvoorbeeld:
Hallo,
hartelijk dank voor je donatie van een Meepit Poster. De poster komt in de welkomstpakketten voor nieuwe leden.
Een hele fijne dag nog toegewenst.
Groetjes,
Veel__pets

Hou bij wie wat doneert
Als Gildeleider moet je betrokken zijn bij je leden. Daarom is het handig om bij te houden wie wat doneert. Zo voorkom je dat je teruggeeft wat diegene heeft gedoneerd, en je kan goed mogelijke Raadsleden selecteren. Want degenen die doneren zijn meestal begaan met je Gilde. Je kan voor jezelf bijhouden wie actieve leden zijn.

De donatiewinkel
De donatiewinkel is een heel handig middel om je leden te laten doneren. Het principe is waarschijnlijk wel bekend, maar ik zal het uitleggen: de Gildeleider / aangewezen donatiepersoon maakt een winkel waar items duurder zijn dan de marktwaarde. Door deze items te kopen krijgt het Gilde meer geld; je doneert dan.
Hou er rekening mee dat niet iedereen 5000 NP wil doneren; maak donaties in verschillende prijsklassen. Maak ze wel boven de 1000 NP, anders kan je niet zien wie er heeft gedoneerd.
Misschien dat je je donatiewinkel ook in het thema van je Gilde kan doen. In mijn geval zou je dus allemaal Meepit spulletjes aanbieden.