Muziek in je Gilde; waarom niet?

Samenvatting

  • Muziek duurt lang om te laden
  • Het is irritant om naar te luisteren
  • Het neemt (belangrijke) coderuimte in

Al vanaf de oertijd maakt de homo sapiens muziek. Het is een deel van communicatie. En toch raad ik je aan om geen muziek op je Gilde te plaatsen. Waarom niet? Dat heeft een aantal redenen:

Het duurt lang om te laden
Rocking Niet iedereen heeft een snelle internetverbinding. Muziekbestanden zijn meestal groot. Ik heb een redelijk snelle internetverbinding en bij mij duurt het tien ŗ twintig seconden voordat een muziekbestand geladen is. Ondertussen kan ik niks anders doen dan wachten. Dus vertrek ik weer, want ik heb geen zin om te wachten.

Het is irritant om naar te luisteren
Mensen hebben hun eigen muziek opstaan, en de Gildemuziek conflicteert daarmee.Twee geluiden tegen elkaar in geeft geen mooi effect.
Als de speakers een beetje hard staan, schrik je je helemaal te pletter. Ik heb meerdere malen een wilde greep moeten doen naar de volumeknop omdat een Gilde muziek op had staan en mijn speakers een beetje te hard stonden zo laat op de avond.

En dan is er nog de kwestie van langdurig de Gildehome te bekijken terwijl (ongewenste) muziek je oor binnentrilt. Als een potentieel lid meer wilt weten over je Gilde, gaat hij/zij natuurlijk de Gilde bekijken. Maar als daarbij de hele tijd hetzelfde muziekje klinkt, zoekt het potentiŽle lid weer verder.
Het is ook voor leden irritant. Dag in dag uit hetzelfde melodietje, telkens maar opnieuw...

Ook als je een Gilde hebt over een artiest, muzieksoort of iets dat met muziek te maken heeft, raad ik je alsnog aan geen muziek te plaatsen. Want de beoogde leden weten al hoe de liedjes van de artiest klinken, anders zouden ze niet lid worden. Je kan in zo'n geval wel een aparte petpagina inruimen voor hun muziek.

Muziek neemt coderuimte in
Nog steeds niet overtuigd? Nog een laatste argument dan:
Muziek neemt coderuimte in die je beter kan gebruiken voor tekst en graphics.


Wil je zien hoe lastig muziek op je Gilde kan zijn? Zet dan wat muziek van jezelf op, en open dan het liedje hieronder.