Je Gilde een naam geven

Je hebt nu een thema, tijd voor de naam. Een belangrijk aspect.
Je moet in maximaal 50 tekens laten zien waar je Gilde over gaat. Veel Gilde namen zijn al in gebruik, dus ook hier moet je origineel nadenken.

Geen leestekens
Misschien dat je in de verleiding wordt gebracht om je naam te verrijken met veel asterisken ( *** ), tildes ( ~ ), underscores ( _ ) en andere leestekens. Ik waarschuw je: vermijd dit. Een naam als, _~_*Neopia's Leven*_~_, onthoud men een stuk minder snel dan simpelweg Neopia's Leven.

Laat zien waar je Gilde voor staat
Mensen moeten in een oogopslag kunnen zien waar je Gilde voor staat, wat het inhoudt. Dus ook hier: wees origineel. Wees dus duidelijk, en als je de naam invoert: check driedubbel opdat er geen spellingsfouten in staan.

Themaloze namen
Als je een themaloos Gilde hebt, kan je kiezen voor 'abstracte' namen die niet echt een betekenis hebben. Maar zo'n naam bedenken kan nog best lastig zijn.
Pak er een woordenboek bij, het liefst in een vreemde taal, en blader daar wat in. Daar staan altijd wel exotische namen tussen die je misschien kan gebruiken. Of je kan gebruik maken van een random word generator, die willekeurige woorden voor je genereert.

Hou er wel rekening mee dat veel Gildes al abstracte namen gebruiken, en sommige mensen hebben het gehad met namen als 'Flaria', 'Schaloem' en 'Tsale'. 13-in-een-dozijn-namen moet je vermijden.

Dromen van baby-feeŽn
Drie woorden die je het beste kan vermijden in je naam: dromen, baby's en feeŽn. Er zijn al talloos veel Gildes met een van die drie in de naam, en ze beginnen op elkaar te lijken. Ongetwijfeld zijn het interessante thema's, maar ik kan eerlijk gezegd alle 'feeŽndromen' en 'Neo-baby's' niet meer uit elkaar houden.

Namen die op bestaande Gildes lijken
Een beetje overlap is niet te vermijden, met de honderden (duizenden?) Gildes die er zijn, maar probeer je Gildenaam niet te veel laten lijken op die van een andere. Dit geldt vooral voor reeds gevestigde grote Gildes, zoals The Dream Gilde. 'The Dream Guild', 'Het Dromen Gilde', 'The Dream Club', het lijkt er te veel op. Zet die grijze cellen aan het werk en verzin iets origineels (je kunt het!)

Stappenplan
De naam van mijn Gilde zal zijn: Meepits, Neopia's Vriend of vijand?