Thema

Sta even stil
Voordat je zelfs maar overweegt om naar de Gilde-creŽer pagina te gaan, moet je nadenken over wat je met je Gilde wilt doen.
Eyes always watching... Wat voor thema heeft het? Wat voor titel? Wat voor soort mensen probeer je naar je Gilde te trekken? Waarom moeten mensen naar jouw Gilde komen?
Stem deze dingen op elkaar af. Als je een Gilde maakt voor paardrijdende meisjes, dan noem je je Gilde natuurlijk niet "De Postzegelverzamelaars".

Wees origineel
Kijk om je heen naar thema's. Maar vooral: wees origineel. Veel mensen hebben een Gilde over feeŽn en Illusen, Groentjes, Neopunten verdienen, adoptiecentra, Nederland. Maar bijna niemand heeft een Gilde over bijvoorbeeld de Neopedie, het feit dat Meepits eens over Neopia zullen regeren, of iets dergelijks.

Themaloos
Je kan er ook voor kiezen om een themaloos Gilde te maken, waar het hoofddoel is om met elkaar te praten en het gezellig te hebben. Je kan daar dan wel tijdelijke thema's instellen, om toch je layouts een thema te kunnen geven.

Stappenplan
Daarom zal ik zelf een (nep)Gilde gaan creŽren over hoe dat Meepits ooit Neopia zullen regeren. Een thema heb ik dus al vastgesteld.